گام نخست در راه اندازي آشپزخانه صنعتي فست فود طراحي تجهيزات و فضاي مورد نظر براي پخت مي باشد. كه توجه به اين موضوع باعث ايجاد سهولت در كار آشپزي و استفاده بهينه از فضا و نيروي انساني مي كردد. بنابراين صرف وقت براي سازماندهي آن يك امر ضروري است. در اين مقاله ما آنچه را كه بايد قبل از طراحي چيدمان آشپزخانه تجاري، چگونگي بهينه سازي جريان كار شما و شش اصل طراحي را كه بايد در آشپزخانه صنعتي فست فود نظر بگيريم را توضيح خواهيم داد. با ما همراه باشيد.
ملاحضات قبل از طراحي يك آشپزخانه صنعتي فست فود
قبل از شروع طراحي آشپزخانه فست فود و رستورانتان، بايد در مورد جريان كار و تجهيزات اصلي در آشپزخانه تان فكر كنيد، زيرا مفاهيم رستورانهاي مختلف نيازهاي متفاوتي خواهند داشت. در نتيجه قبل از شروع برنامه ريزي هر طرح آشپزخانه بايد تمام تجهيزات مورد نياز رستوران خود را در نظر بگيريد، همه قسمت هاي اصلي و اينكه چگونه غذا از آشپزخانه شما بيرون مي آيد.
مراحل طراحي آشپزخانه صنعتي فست فود شامل:
- پلان زون بندي معماري (انبارها، سردخانه ها، آماده سازي ها، آشپزخانه گرم و سرد، دليوري و …)
- پلان تيپ بندي و چيدمان ماشين آلات سنگين و تجهيزات سبك فست فود.
- پلان مساحت و دما و كد ارتفاعي.
- نما و برش و پلان ابعاد و اندازه گذاري.
- پلان ظرفيت سردخانه ها.
اصول طراحي آشپزخانه صنعتي فست فود شامل چه مواردي است؟
صرف نظر از اين كه چه نوع خدماتي را در اختيار داريد. چندين هدف براي راه اندازي يك آشپزخانه صنعتي فست فود وجود دارد. با توجه به گفته متخصصان خدمات غذايي رسمي، شش اصول وجود دارد كه شما بايد در هنگام ايجاد يك طرح آشپزخانه صنعتي فست فود دنبال كنيد.
- انعطاف پذيري و قابل تغيير بودن طرح آشپزخانه فست فود
- طراحي ساده براي اشپزخانه صنعتي فست فود در نظر داشته باشيد.
- گردش مناسب مواد و پرسنل در آشپزخانه صنعتي فست فود
- بهينه سازي در جهت سهولت نظافت و بهداشت در آشپزخانه صنعتي فست فود
- سهولت در نظارت بر عملكرد كاركنان
- بهره وري مناسب از فضاي آشپزخانه فست فود
۱- انعطاف پذيري و قابل تغيير بودن طرح آشپزخانه فست فود
آشپزخانه صنعتي فست فود يك مكان پويا است، بنابراين طرح آن بايد قابليت تغيير را داشته باشد. به عنوان مثال مي تواتنيد شما منو را دوباره طراحي و ظروف جديدي اضافه يا يك سرآشپز جديد را استخدام كنيد كه متفاوت از گذشته عمل كند. در هر صورت، توانايي شكل دادن به آشپزخانه شما ضروري است. اين ممكن است به شكل قسمت هاي چند منظوره يا تجهيزات متحرك تبديل شود. به ياد داشته باشيد كه يك آشپزخانه قابل تغيير سازگار، يك آشپزخانه موفق است.
۲- طراحي ساده براي اشپزخانه صنعتي فست فود در نظر داشته باشيد.
در يك آشپزخانه صنعتي ممكن است بهم ريختگي ايجاد شود كه منجر به سردرگمي و ضعف بهداشت شده و در نهايت تاثير منفي بر سرويس دهي غذايي شما دارد. براي به حداكثر رساندن كارايي فضا براي آشپزخانه ي خود طراحي ساده اي در نظر داشته باشيد. براي مثال، قسمت هاي سرويس دهنده در نزديكي آشپزخانه رستوران، رفت و آمدها را از طريق اتاق غذاخوري محدود ميكنند، علاوه بر اين با انتخاب تجهيزات آشپزخانه صنعتي فست فود مناسب و لوازم جانبي ضروري، در فضا و سرمايه شما صرفه جويي مي شود.
۳- گردش مواد و پرسنل در آشپزخانه صنعتي فست فود
آشپزخانه صنعتي فست فود يك مكان شلوغ است، بنابراين براي بهتر شدن فرايند كار بايد نظم در آن برقرار باشد. در واقع يك آشپزخانه كه حول گردش مواد و پرسنل طراحي شده باشد، يك طرح منطقي دارد كه در آن فضا هيچ يك از پرسنل و مواد غذايي با يكديگر تداخل نخواهند داشت. به عبارت ديگر، آشپزخانه به نوعي از الگوي دايره اي عمل مي كند.
اما براي مثال، مناطق ذخيره سازي يخچال بايد در نزديكي منطقه دريافت قرار گيرند، و دفع زباله و شستشوي مواد شستشو بايد جدا از تهيه غذا و مناطق پخت و پز غذا باشد. غذاهاي تكميل شده در آشپزخانه از يك طرف خارج مي شوند و غذاهاي سالم به طرف آشپزخانه وارد مي شوند. پيوستن به اين اصل نه تنها آشپزخانه را تميز نگه مي دارد. و غذا را ايمن مي كند، و يك سيستم منظم و منظم را تضمين مي كند.
۴- بهينه سازي در جهت سهولت نظافت و بهداشت در آشپزخانه صنعتي فست فود
در كنار آشپزي، شما بايد به بهداشت آشپزخانه نيز اهميت بدهيد. در واقع يك آشپزخانه ي صنعتي بايد براي سهولت نظافت بهينه شده باشد. يك راه عالي براي شروع كاهش تعداد تجهيزات يا نصب قطعات ديواري يا وسيله اي براي حركت تجهيزات است. يكي ديگر از گزينه ها استفاده از موادي است كه به راحتي قابل شست و شو باشند مانند كاشي كردن كف، واحد هاي قفسه بندي، و ميزهاي استنلس استيل.
با اين حال مهمتر از همه كدهاي ايمني و بهداشت مواد غذايي است كه هر موسسه مواد غذايي بايد آن را رعايت كند. براي مثال، ظرف شور ها و ايستگاه هاي شستشوي دست بايد آنها بايد مرتب تميز شوند. همين موضوع را مي توان براي مناطق دفن زباله مثال زد.
۵- سهولت در نظارت بر عملكرد كاركنان
هنگامي كه آشپز مديريت يك آشپزخانه فست فود را بر عهده مي گيرد. مسئوليت هاي زيادي از جمله آماده كردن غذاها، طراحي منو، نظارت بر كيفيت غذاها، اطمينان از عملكرد درست تجهيزات، نظارت بر عملكرد پرسنل آشپزخانه فست فود و … را برعهده دارد. براي اينكه راحتتر بر امور نظارت داشته باشيد مي توانيد، آشپزخانه خود را براي نظارت آسان طراحي كنيد.
يك آشپزخانه ي باز با تعداد ديوار كم يا حتي بدون ديوار يا پارتيشن باعث افزايش ديد, حركت آسانتر و ارتباط بهتر مي شود. به اين ترتيب, سرآشپز شما زمان كمتري را صرف كارهاي متفرقه كرده و تمركز خود را روي مسئوليت هاي ديگر گذاشته تا آشپزخانه ي شما كارايي بيشتري داشته باشد. سهولت نظارت براي تامين امنيت بسيار مهم است.
۶- بهره وري مناسب از فضاي آشپزخانه فست فود
در طراحي فضاي آشپز خانه فست فود، به دقت نيازهاي دقيق آشپزخانه خود را بررسي كنيد و سعي كنيد تعداد تجهيزات برزگ خود را محدود كنيد. برخي تجهيزات آشپزخانه صنعتي مانند اجاق گاز ضروري هستند و بايد باشند. آشپزخانه اي كه بيش از حد كوچك باشد يا به علت كمبود جا داراي فقدان تجهيزات باشد، به شدت از توليد جلوگيري مي كند. تاسيس يك آشپزخانه صنعتي هزينه ي زيادي دارد. هزينه ي بالاي املاك و مستغلات، تجهيزات پخت و پز و همچنين هزينه هاي مربوط به كاركنان ارزان نيست.
چرا طراحي آشپزخانه صنعتي فست فود بر انتخاب تجهيزات آن اولويت دارد؟
راحتي حركت كارمندان در آشپزخانه صنعتي فست فود:
اگر يك آشپزخانه صنعتي بصورت استاندارد و صحيح طراحي شده باشد، اين امتياز ويژه را دارد كه كارمندان مي توانند بدون برخورد با يكديگر يا وسايل، به آساني كار آشپزي را انجام دهند. واضح است كه اين امر، موجب افزايش سرعت كار در آشپزخانه و در نتيجه افزايش راندمان كاري و از همه مهمتر كاهش ساعت انتظار مشتري در رستوران مي باشد.
بهره وري انرژي در طراحي آشپزخانه صنعتي فست فود:
توجه به بهره وري انرژي، موجب صرفه جويي در پول و هزينه هاي جانبي آشپزخانه مانند هزينه آب و برق مي شود. به منظور بهينه سازي مصرف انرژي بايد يخچال ها و تجهيزات آشپزخانه صنعتي تا حد امكان از هم فاصله داشته باشند. علاوه بر اين براي به حداكثر رساندن بهره وري انرژي تجهيزات پخت و پز در نزديكترين مكان ممكن به هود نصب شده در آشپزخانه قرار گيرند.
ارگونومي آشپزخانه صنعتي فست فود:
هدف اصلي علم ارگونومي طراحي است كه سعي دارد دستگاهها، محيط كار و مشاغل را با توجه به توانائيهاي جسمي و فكري، محدوديتها و علايق انسانها طراحي نمايد.
با توجه به حجم بالاي كار در يك آشپزخانه صنعتي فست فود، توجه به ارگونومي در طراحي آشپزخانه صنعتي مي تواند تاثير بسزايي در كاهش خستگي كاركنان و آشپزها داشته باشد.
طراحي و راه اندازي فست فود با فست فود شاپ
فست فود شاپ، با همكاري متخصصان و كارشناسان خود در بخش طراحي و راه اندازي آشپزخانه هاي صنعتي رستوران و فست فود و كافي شاپ و هتل ها، آماده ارائه خدمات و مشاوره به شما مي باشد.
اين شركت با تيم فعال و با انگيزه، كسب و كار خود را توسعه داده و قادر به گسترش روابط تجاري خود با شركت ها و برند هاي معتبر دنيا مي باشند. تهيه لوازم آشپزخانه صنعتي را به ما بسپاريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه راه اندازي فست فود با ما تماس بگيريد. يا مي توانيد به سايت www.fastfoodshop.ir مراجعه نماييد.