برنج قهوه اي براي سلامتي بهتر است يا برنج سفيد؟ برنج بخش مهمي از رژيم غذايي بسياري از مردم در سراسر جهان است. برنج با انواع مختلف و طيف وسيعي از كاربردهاي ممكن، مي تواند يك ماده خوشمزه، مغذي و همه كاره باشد. دو نوع اصلي برنج موجود در ايران برنج سفيد و قهوه اي است. هر دو نوع از يك دانه به دست مي آيند، اما برنج سفيد مراحل بيشتري را طي مي كند تا در طول فرآوري آن را تصفيه كند. برنج قهوه اي نوعي غلات كامل است.
براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تفاوت هاي تغذيه اي بين برنج سفيد و قهوه اي، اينكه كدام برنج در شرايط خاص بهتر است و خطرات و ملاحظات احتمالي، ادامه مطلب را بخوانيد.
تغذيه
برنج قهوه اي حاوي پروتئين، فيبر و كربوهيدرات بيشتري نسبت به برنج سفيد است.
به گفته وزارت كشاورزي ، يك فنجان برنج سفيد با دانه متوسط، پخته شده، غني شده با وزن 186 گرم منبع مورد اعتماد (g) فراهم مي كند:
برنج همچنين حاوي طيف گسترده اي از ويتامين ها و مواد معدني از جمله فولات است. برنج غني شده حاوي مواد مغذي بيشتري نسبت به برنج غني نشده است.
يك فنجان برنج قهوه اي دانه بلند پخته شده به وزن 202 گرم حاوي موارد زير است:
تفاوت هاي تغذيه اي برنج سفيد با برنج قهوه اي
جدول زير نشان مي دهد كه چگونه ويتامين ها و مواد معدني در يك فنجان برنج قهوه اي پخته شده با يك فنجان برنج سفيد پخته شده و غني شده مقايسه مي شود. همچنين مقادير توصيه شده روزانه را براي بزرگسالان 19 ساله يا بيشتر نشان مي دهد. مقادير بر اساس سن و جنس متفاوت است.
اندازه گيري ها بر حسب ميلي گرم (ميلي گرم) يا ميكروگرم (ميلي گرم) است.
مواد مغذي برنج سفيد منبع مورد اعتماد برنج قهوه اي منبع مورداعتماد مقادير روزانه توصيه شده :
برنج سفيد برنج قهوه اي است كه سبوس و جوانه آن حذف شده است. سبوس و جوانه هر دو حاوي مواد مغذي ارزشمندي هستند. در نتيجه، برنج سفيد فاقد برخي آنتي اكسيدان ها، ويتامين هاي گروه B، مواد معدني، چربي ها، فيبر و مقدار كمي پروتئين است.
گفته ميشود، توليدكنندگان بسياري از انواع برنج سفيد را غنيسازي ميكنند تا مواد مغذي از دست رفته در طول فرآوري را جايگزين كنند. در ايالات متحده، آنها ويتامين هاي B – از جمله تيامين، نياسين، و اسيد فوليك – و همچنين آهن را اضافه مي كنند.
همانطور كه جدول بالا نشان مي دهد، برنج قهوه اي به جز آهن و فولات، ويتامين ها و مواد معدني بيشتري نسبت به برنج سفيد دارد.
اكثر مردم برنج را به خوبي تحمل مي كنند. هر دو برنج سفيد و قهوه اي به طور طبيعي فاقد گلوتن هستند.
كدام برنج بهتر است؟
در برخي موارد، يك نوع برنج ممكن است بر ديگري ارجحيت داشته باشد. در بخشهاي زير بحث ميشود كه آيا برنج سفيد يا برنج قهوهاي براي افراد خاص با شرايط يا اهداف خاص بهتر است. برنج طارم سنگي يا برنج طارم دم سياه ؟؟
بيماري كليوي
برنج قهوه اي نسبت به برنج سفيد حاوي فسفر و پتاسيم بيشتري است. افراد مبتلا به بيماري كليوي ممكن است نياز به محدود كردن اين مواد مغذي در رژيم غذايي خود داشته باشند.
اين به اين دليل است كه بيماري كليوي باعث مي شود كليه ها كمتر قادر به تنظيم صحيح سطوح اين مواد مغذي در بدن باشند. به عنوان مثال، اگر سطح پتاسيم بيش از حد افزايش يابد، مي تواند به ساير نگراني هاي سلامتي مانند حمله قلبي منجر شود.
در اين مورد، برنج سفيد ممكن است بهتر از برنج قهوه اي باشد.
رژيم غذايي كم فيبر
گاهي اوقات، پزشك رژيم غذايي كم فيبر را توصيه مي كند.
افراد ممكن است نياز به اتخاذ اين نوع رژيم غذايي داشته باشند اگر:
ديورتيكوليت دارند
اسهال دارند
بيماري التهابي روده دارند
انسداد ناشي از سرطان كولوركتال وجود دارد
عمل جراحي مربوط به دستگاه گوارش انجام داده اند
برنج سفيد نسبت به برنج قهوه اي فيبر كمتري دارد، بنابراين ممكن است انتخاب بهتري براي اين افراد باشد.
يك رژيم غذايي با فيبر بالا
برنج قهوهاي حاوي فيبر بيشتري نسبت به برنج سفيد است، كه آن را انتخاب بهتري در رژيم غذايي با فيبر بالا ميكند.
منبع مورد اعتماد انجمن قلب آمريكا (AHA) پيشنهاد مي كند براي كاهش خطر ابتلا به موارد زير، غذاهاي كامل را به جاي غذاهاي تصفيه شده، مانند برنج سفيد انتخاب كنيد:
خطرات
برخي از افراد در مورد اينكه آيا خوردن برنج مفيد است يا خير، نگراني هايي را مطرح كرده اند. در زير به برخي از اين نگراني ها نگاه مي كنيم.
سموم
برخي از مردم نگران هستند كه آرسنيك موجود در برنج مي تواند منجر به سرطان مثانه يا ريه شود.
گزارشي در سال 2014 توسط سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA) به اين نتيجه رسيد كه آرسنيك ميتواند در برنج قهوهاي يا سفيد وجود داشته باشد، اما به دليل تجمع در برنج قهوهاي، احتمال بروز آن در برنج قهوهاي بيشتر است. es در سبوس.
سازمان غذا و داروي آمريكا به اين نتيجه رسيد كه ممكن است براي زنان بهتر باشد از مصرف برنج در دوران بارداري خودداري كنند و براي كودكان تا سن 6 سالگي از مصرف برنج اجتناب كنند.
آنها خواستار تحقيقات بيشتر براي تعيين ميزان آرسنيك در برنج و ساير غذاها و شناسايي خطر دقيق براي سلامت انسان شدند.